Cirkulacija


POBOLJŠANJE CIRKULACIJE

Optimalna cirkulacija u cijelom tijelu jedan je od najvažnijih učinaka jogijskih vježbi, a ujedno i bitan čimbenik održavanja savršenog zdravlja. Najčešće pod pojmom cirkulacije podrazumijevamo cirkulaciju u mišićima, posebno mišićima ekstremiteta, a problem „slabe cirkulacije“ promatramo kroz fenomen „hladnih nogu ili ruku“. Ovo je vrlo usko i vrlo pogrešno gledanje na cirkulaciju!

Sustav optimalne cirkulacije trebamo promatrati na razini čitavoga tijela. Naime, svaka stanica i svaki organ našega tijela moraju imati neprekidni dotok krvi što ujedno znači i optimalni dotok kisika i hranjivih tvari, a ujedno i redovito otplavljivanje štetnih produkata staničnog metabolizma. Nema li savršene cirkulacije, stanice i tkiva počinju slabije funkcionirati, a zatim postepeno propadaju. Na planu općeg zdravlja, to konkretno znači opadanje funkcija pojedinih ogana, bolest, pa i smrt ukoliko se radi o vitalnim tkivima i organima

Jogijske vježbe osiguravaju savršenu cirkulaciju u cijelom tijelu, a posebno:

  • cirkulaciju u svim unutrašnjim organima
  • cirkulaciju srčano-žilnog sustava u oba smjera; od srca (arterije) i prema srcu (vene)
  • cirkulaciju u dubokim posturalnim mišićima kralješnice
  • cirkulaciju prema mozgu čime se osiguravaju i optimalne funkcije sluha i vida, a neutraliziraju mnoge vrste glavobolja uzrokovanih slabom cirkulacijom

VJEŽBAJTE SAMI!

Za sve one koji žele samostalno vježbati kod kuće Medical Yoga Centar ima pripremljene gotove setove vježbi na audio CD-ima, priručnike s pregledom svih asana kompletnog programa, te široki izbor opuštanja, disanja i meditacije.

PRODAJNI ARTIKLI


Više o tome kako joga može djelovati na poboljšanje cirkulacije pročitajte u našim člancima.

ČLANCI O CIRKULACIJI


Pogledajte kojim sve vježbama možete najučinkovitije djelovati na cirkulaciju.

VIDEO VJEŽBE

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete

NAJČEŠĆA PITANJA