Depresija


UBLAŽAVANJE I UKLANJANJE DEPRESIJE

Istraživanja provedena na 350 doktora za mentalno zdravlje diljem Amerike bazirala su se na liječenju depresije. Odgovor 95 posto liječnika bio je: “prepisujemo im antidepresive iz jednog jedinog razloga…pojma nemamo što bi im mogli ponuditi kao bolje rješenje!”

Depresija se javlja kao posljedica stresnog života, situacija u kojima se nalazimo i odluka koje donosimo. Ne pridonosimo dovoljno pažnje svome tijelu, te ono tako postaje sve umornije i razdraženije. Tako umorno tijelo, teško se nosi sa situacijama u kojima se nalazi i najbolje rješenje je povlačiti se u sebe i bježati od stvarnosti.

Kako joga može pomoći?

Joga okrepljuje tijelo i duh, te utječe na ostale sapekte poboljšanja nas samih. Regulacija prehrane, smireno disanje i racionalno razmišljanje postaje sve bolje zahvaljujući jogi, te na taj način odmorni ispremni suočavamo se sa situacijama koje nas snalaze. suočavanjem sa stvarnošću i rješavanjem problema izlazimo iz mraka u koji smo se povukli i postajemo sretniji i zadovoljniji.

 

Redovitim vježbanjem postižete:

  • sposobnost brzog opuštanja i smirenja u stresnim situacijama
  • potpunu kontrolu vlastitih emocija
  • osjećaj trajnog duševnog mira i ravnoteže
  • opuštenost i racionalnost prema problemima

VJEŽBAJTE SAMI!

Za sve one koji žele samostalno vježbati kod kuće Medical Yoga Centar ima pripremljene gotove setove vježbi na audio CD-ima, priručnike s pregledom svih asana kompletnog programa, te široki izbor opuštanja, disanja i meditacije.

PRODAJNI ARTIKLI


Više o tome kako joga može djelovati protiv depresije pročitajte u našim člancima.

ČLANCI O DEPRESIJI

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete

NAJČEŠĆA PITANJA