Naslovna / O nama

O nama

POVIJEST POČINJE U JAPANU

Osnivač Medical Yoga Centra, Vlatko Mišković, nekada višestruki državni prvak u džudu, s jogom se upoznao tijekom specijalizacije džuda u Japanu, studirajući medicinsku jogu u Ishikawa školi, koju su vodili liječnici klasične medicine, ali vrhunski eksperti joge. Postavke i organizacija Ishikawa škole ugrađeni su u temelje Medical Yoga koncepta.


U ZAGREBU NA 9 LOKACIJA

Medical Yoga Centar počeo je U Zagrebu 1990. godine s jednom eksperimentalnom grupom joge u Dječjem vrtiću „Sopot“, u sklopu klasične rekreacijske gimnastike za žene. Danas se program provodi na 9 lokacija u Zagrebu, a okuplja više od 1200 polaznika mjesečno.


PROVODIMO MEDICINSKU JOGU HATHA YOGA STILA

Medical Yoga Centar provodi isključivo Hatha yogu:


10 NAŠIH PREDNOSTI

Po ocjeni preko 15.000 stalnih polaznika tijekom minulih 28 godina...pogledajte ovdje


ZNANSTVENI PRISTUP

U izboru svojih vježbi (asana) i tehnika opuštanja, disanja i meditacije, Medical Yoga Centar orijentirao se isključivo na vježbe i seanse čija je učinkovitost potvrđena znanstvenim istraživanjima u Europi i svijetu (prvenstveno na područjima medicine i psihologije). Diplomski rad osnivača Vlatka Miškovića ("Zdravstveni aspekti joge kao rekreacijskog programa") uvršten je u svjetski registar znanstvenih radova o jogi.


PRVA JOGA U NASTAVI KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA

Zahvaljujući svojoj znanstvenoj orijentaciji, te činjenici da u prezentaciji nema nepotrebne mistifikacije i religije, Medical Yoga koncept bio je prvi program joge koji je uvršten u nastavu Kineziološkog fakulteta i tijekom 15 sezona bio sustavno prezentiran studentima posebnog usmjerenja na Katedri za osnovne kineziološke transformacije.


STROG ODABIR I PERMANENTNA OBUKA VODITELJA

Voditelji programa Medical Yoga Centra mogu postati isključivo diplomirani profesori Kineziološkog fakulteta i Zdravstvenog veleučilišta smjer fizioterapija i/ili apsolventi, koje potom prolaze dodatnu obuku s posebnim naglaskom na učenju od zdravstvenom i terapijskom djelovanju joge. Niti jedan joga centar u Hrvatskoj nema tako visoko obrazovan profil voditelja.


BEZ RELIGIJSKIH UTJECAJA I ISTOČNJAČKE MISTIKE

Cilj programa je uklanjanje posljedica nezdravog suvremenog tempa života i tegoba povezanih s nekretanjem, stresovima, nepravilnom prehranom itd. Upravo se terminom „medical“ naglašava zdravstveno-terapijska orijentacija koncepta i distanciranje Centra od svih religijskih i mističnih primjesa.


PROGRAM ORGANIZIRA I PROVODI PODUZEĆE MEDICAL YOGA CENTAR d.o.o.

MEDICAL YOGA CENTAR d.o.o:
Društvo s ograničenom odgovornošću za promet proizvoda i usluga, Zagreb,
Petrova 33, 10000 zagreb
Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem
MBS:080087735.
OIB 93535717584
Račun društva se vodi kod Zagrebačke banke u Zagrebu, broj
IBAN: HR9323600001102417179.
Temeljni kapital društva iznosi 20.000,00 kuna i uplaćen je u cijelosti.
Dario Mišković, direktor, zastupa društvo pojedinačno i samostalno.