Naslovna / MEDICAL YOGA PROGRAM

MEDICAL YOGA PROGRAM

U izboru svojih 140-ak vježbi (asana) i tehnika opuštanja, disanja (pranayama) i meditacije, Medical Yoga Centar orijentirao se isključivo na vježbe i seanse čija je učinkovitost potvrđena znanstvenim istraživanjima u Europi i svijetu (prvenstveno na područjima medicine i psihologije). Intenzitet sata različiti je za svakog polaznika jer stavljamo naglasak na “vježbanju koliko Vama odgovara” sistemu. No cjelokupni sat u Medical Yoga Centru mirniji je i lakši od, primjerice, Vinyasa yoge i Ashtange.

Diplomski rad direktora Vlatka Miškovića (“Zdravstveni aspekti joge kao rekreacijskog programa”), koji je bio baza za izradu Medical Yoga programa uvršten je u svjetski registar znanstvenih radova o jogi.


STRUKTURA OSNOVNOG SATA:

Sat Medical Yoga programa traje 60 minuta.
Početak sata počinje uvodnim opuštanjem od cca. 5 minuta gdje polaznici čuju teoriju joge kroz istočnjačka učenja, zapadnjačka istraživanja na području joge te samu integraciju istočnjačkog učenja i zapadnjačke medicine…ono čemu teži Medical Yoga program
Zatim kreće dio sata posvećen izvođenju asana (cca 9 asana po satu) u kojemu se pažnaj posvećuje usklađenosti daha i pokreta kao i pravilnom postavljanju tijela u svakoj asani.
Sat završava vježbama disanja (pranayama), meditacijom ili nekim lijepim mislima (cca 10 min)

Nakon svakog trećeg osnovnog sata, u program se integrira drugačiji tipovi sata: Pozdrav Suncu, Tibetanci i Medical Flow u cilju promjene dinamike satova.


Cilj programa je uklanjanje posljedica nezdravog suvremenog tempa života i tegoba povezanih s nekretanjem, stresovima, nepravilnom prehranom itd. Upravo se terminom „medical“ naglašava zdravstveno-terapijska orijentacija koncepta i distanciranje Centra od svih religijskih i mističnih primjesa.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete