Naslovna / Voditelji / Dario Mišković

Dario Mišković

546687_10200180869392868_1023546916_n

Dario Mišković

direktor, voditelj joge

mag.cin
Kineziološki fakultet, Medical Yoga Centar, Yoga Alliance - RYT 200
godina
sati joge
sati edukacije

"Jogi me je najviše privukla velika podudarnost njezini vježbi i zdravstvenih djelovanja s principima medicine, fiziologije i kineziterapije, kao i beskrajne mogućnosti da se jogijskim asanama, uz tehnike disanja, opuštanja i meditacije, djeluje na ublažavanje ili uklanjanje niza zdravstvenih problema, a ne samo djelovanja na posturu. Također, cilj mi je približiti jogu svakom polazniku metodskim razlučivanjem vježbi (asana) na stupnjeve ili korake kako bi svaki polaznik mogao sigurno i učinkovito izvesti skoro svaku joga vježbu, u lakšem ili težem obliku. Svoju viziju i način rada prenio sam i u Medical Yoga Centar i kroz obuku na sve voditelje. Sigurno izvođenje vježbi i individualni pristup voditelja prema svakom polazniku na grupnom satu glavne su značajke Medical Yoga programa."

05 Probava

Nakon završene opće gimnazije, diplomirao je Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a tijekom studija postaje demonstrator na 4 katedre: gimnastike, akrobatike, skijanja i sportova na vodi. Osnivač je prve gimnastičke sekcije kineziološkog fakulteta. Dugogodišnji je natjecatelj rukometnog kluba Zagreb Badel gdje je osvojio svjetska (Partille Cup, Švedska) i državna (Metković) kadetska prvenstva te europsko juniorsko drugo (Beč – Sport und Kultur) i četvrto mjesto (Francuska).

Vezan je i uz vodene i zimske sportove te završava tečajeve SCUBA ronjenja (PADI) i 2011. dobiva titulu „Divemaster“. Usporedno s tim završava i tečaj za učitelja skijanja (HZUTS) te radi 7 godina kao učitelj skijanja u školi skijanja “Žuti Mačak”. Radio je i kao instruktor jedrenja i jedrenja na dasci godine u Sailing & Windsurfing School “Orebclub International”.

2010. godine Prolazi obuku za joga učitelja u Medical Yoga Centru gdje počinje s radom, 2014. postaje međunarodni učitelj yoge RYT 200 pod krovnom organizacijom “Yoga Alliance”, a 2015. postaje direktor Medical Yoga Centra.

2015. godine unutar Medical Yoga Centra pokreće program “Koroporativna joga” (joga u uredima) gdje želi pokrenuti što više poslovnih ljudi iomogućiti im zdravo vježbanje u njihovim uredima imajući u vidu nedostatak vremena. Jogom u uredima, prije ili poslije radnog vremena, gubi se odlazak i dolazak na satove i ostaje više vremena za sebe i svoje bližnje. Program se prilagođava polaznicima imajući u vidu nihovo radno mjesto i način rada, zatim željama samih polaznika, a sve to da bi se dalo “kontru” radnom danu i svemu lošem što fizički i psihički može nastati.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete