Naslovna / “VESLANJE” ZA LIJEP TRBUH

“VESLANJE” ZA LIJEP TRBUH

Vježbama za jačanje trbušne muskulature uspješno “skidamo” salo s trbuha! NETOČNO! Spomenutim vježbama činimo upravo ono što im i ime govori: jačamo trbušne mišiće. A ako želimo skinuti i naslage masnog tkiva, morat ćemo smanjiti unos masti i kalorija u organizam.
Ipak, ukoliko želite ojačati svoju tbušnu muskulaturu, joga nudi brojne vježbe; od najlakših do vrlo napornih. Evo jedne čiji intenzitet i opterećenje možete savršeno prilagođavati sebi i svojim mogućnostima. Podsjeća na veslanje, s tom razlikom što su noge za cijelo vrijeme vježbe mirne i ispružene. I nema opasnosti da padnete u vodu.

POČETNI POLOŽAJ:  Sjedeći uspravnog gornjeg dijela tijela, s rukama opuštenimau krilu i ispruženim nogama.

IZVOĐENJE: Uz izdisaj, ne savijajući noge u koljenima, nagnuti se naprijed ispružajući ruke prema nožnim prstima. Udišući, polako se nagnuti natrag privlačeći ruke k sebi.  Pri tome se noge ne smiju odvojiti od poda. Ponavljati ovaj pokret do prvih znakova umora, a zatim se malo odmoriti i vježbu izvesti još jednom.

DJELOVANJE: Jačanje trbušne i leđne muskulature, pospjepšenje probave, pojačana cirkulaciju u cijelom gornjem dijelu tijela itd.

NAPOMENA:  Vrlo je bitno pravilno si dozirati napor i naginjanje natrag u fazi udisaja. Zapamtitie: taj napor mišići moraju osjetiti, ali on ne smije izazvati ubrzano disanje i lupanje srca.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete