Naslovna / TRBUŠNI MIŠIĆI «ZA PLAŽU» I ZDRAVLJE

TRBUŠNI MIŠIĆI «ZA PLAŽU» I ZDRAVLJE

Glatki i zategnuti trbušni mišići ne samo da su idealni «za pokazivanje» na plaži, nego su bitna komponenta zdravlja obzirom da je aktivna trbušna muskulatura važan čimbenik pravilnog disanja i uz to – što je također jako važno – bitan faktor neprekidne masaže organa abdomena čime se blagotvorno djeluje na sve aspekte probave.
No, forsirano vježbanje trbušnih mišića niti je zdravo niti preporučljivo, posebno osobama u poodmakloj dobi ili ljudima čije srce ne podnosi jake napore. Vježba koju danas prezentiramo, izvanredna je za aktiviranje trbušnih mišića, a svatko si je može idealno dozirati ovisno o svojim fizičkim i zdravstvenim mogućnostima.

POČETNI POLOŽAJ:  Ležeći na leđima s rukama pod glavom kao da se odmarate.

IZVOĐENJE:  Polako i duboko udahnuti, malo zadržati dah, a zatim uz dugi i polagani izdisaj, podizati i savijati glavu prema prsima stežući istovremeno trbušne mišiće. Ruke u velikom luku premjestite naprijed i položite na natkoljenice. Na kraju pokreta malo zastati ne dišući.
Uz mirni i polagani izdisaj spustiti glavu i vratiti se u početni položaj. Ponoviti ovaj pokret nekoliko puta ovisno o vlastitim fizičkim mogućnostima.

DJELOVANJE:  Jačanje i oblikovanje trbušne i leđne muskulature, eliminiranje bolova u lumbalnom dijelu kralješnice, poboljšanje probave itd.

NAPOMENA: Za cijelo vrijeme vježbe noge i nožni mišići su potpuno opušteni, oni ne sudjeluju u ovoj vježbi. Prekinite vježbu ako dođe do ubrzanog disanja ili lupanja srca.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete