Naslovna / Priručnik: JOGOM DO IDEALNE TEŽINE

Priručnik: JOGOM DO IDEALNE TEŽINE

Priručnik: JOGOM DO IDEALNE TEŽINE

Želite li doista uz pomoć joge smanjiti tjelesnu težinu i pritom izbjeći zamke kojekakvih sumnjivih i medicinski neutemeljenih savjeta što vas bombardiraju sa stranica žutoga tiska, priručnik Jogom do idealne težine otkriti će Vam suštinu i puteve postizanja skladne linije. Na 112 stranica formata A4 jednostavno i pregledno govori o mogućnostima koje joga pruža u reguliranju tjelesne težine.

Sadržaj:
1. Teorijski dio: Mnogo zanimljivih informacija o istinama i zabludama reguliranja težine, te odgovor na pitanje zašto je katkada vrlo teško smanjiti prekomjernu težinu.
2. Praktični dio:  dva seta vježbi (30 i 45 minuta) specijalno usmjerenih na reguliranje (skidanje) suviška težine, te niz savjeta onima koji su odlučili smršaviti.
Cijena  100 kn.

 

SAŽECI VAŽNIJIH POGLAVLJA

ZAMKE ZA LAKOVJERNE

1.     Svaki od sustava mršavljenja, ako nije prilagođen određenoj osobi, predstavlja u suštini NASILJE NAD PRIRODNIM POTREBAMA ORGANIZMA, NASILJE NAD TIJELOM I DUHOM PODJEDNAKO. Primjer: razne drastične ili ekspresne dijete ili forsirane rekreacijske aktivnosti.
2.     Mnogi od sustava su vrlo SKUPI oduzimaju MNOGO VREMENA, KOMPLICIRANI su ili NEUGODNI i prosječna žena ih si ne može trajno priuštiti. A REZULTATI SU PRIVREMENI.
3.     Često se reklamiraju tzv. „PRIRODNA SREDSTVA” (čajevi i biljke) pri čemu bi termin „prirodna” trebao otkloniti sve eventualne nedoumice oko toga da li je preparat zdrav ili nije, što je notorna besmislica. Jer, biljni preparati također, loše spravljeni ili neadekvatno dozirani djeluju jednako otrovno kao i loše odabrani farmakološki preparati.
PRIMJERI LOŠIH DIJETA
•     POTPUNO IZ PREHRANE IZBACITI SVE MASNOĆE. Nije dobro, jer su maslac i ulje nužni za asimilaciju nekih osnovnih vitamina. Uostalom, sam zdrav razum mogao bi nam reći: Ako je mast štetna, zašto je imamo? Odgovor je jednostavan: Zato što je potrebna tijelu. Sloj masti ispod kože pomaže nam da sačuvamo tjelesnu toplinu jer djeluje kao toplinska izolacija. Osim toga, mast podupire i oblaže unutarnje organe. Prehrambena mast pomaže našim mišićima da učinkovito rade. Potkožna mast važna je za zdravu, gipku kožu. Mnoga hrana koja sadrži masti opskrbljuje nas osnovnim hranjivim tvarima koje je teško dobiti iz drugih izvora.
•     JESTI SAMO VOĆE I POVRĆE. Ovim se načinom iz tijela ne eliminiraju samo masnoće, nego se smanjuje i mišićna masa, jer je tijelo ostalo bez bjelančevina (proteina), dakle bez nenadomjestivih sastojaka bitnih za izgradnju mišića.
ŠTO JE ZAPRAVO CELULIT
Vrlo često neupućeni pogrešno poistovjećuju pojmove sala i celulita što i ne bi bila osobito značajna pogreška kad bi se radilo samo o pogrešnoj terminologiji. No, suština problema je u činjenici da za eliminiranje celulita ne vrijede pravila što važe za eliminiranje običnog sala. Često se stoga događa da netko uloži ogromne napore, financijska sredstva i vrijeme u pokušaj eliminiranja celulita „klasičnim metodama”, a da rezultati doslovce budu jednaki nuli.

KOJE TO VJEŽBE DJELUJU NA MRŠAVLJENJE?

Da bi jogijske asane osjetno djelovale na definitivno i trajno reguliranje tjelesne težine, potrebno ih je izvoditi svakodnevno, ili barem najmanje 5 puta tjedno. Sadhana ne bi smjela biti kraća od 45 minuta, niti duža od 75 minuta.
Kad se postavlja pitanje „najidealnijih asana” za regulaciju težine, mogli bismo izdvojiti prije svega asane koje djeluju na štitnjaču (pa preko nje, po učenju jogija, na kompletan metabolizam) a to su plug (halasana) i svijeća (sarvangasana), no većina iskusnih voditelja se slaže da se najbolji rezultati postižu kombinacijom većeg broja asana, uz udovoljavanje brojnim drugim zakonitostima jogijskog života, prehrane itd.

Tri programa reguliranja tjelesne težine

Pri koncipiranju triju programa reguliranja tjelesne težine, koji će biti prezentirani u ovoj skripti, temeljna odrednica bila je nužnost prilagođavanja postupka gubljenja težine individualnim tipovima ljudi. Nije, naime, svejedno za koga se radi program. Nekome je lako gladovati, ali se teško odlučuje na fizičke napore. Druga osoba sklonije je napornom vježbanju uz uvjet da može „normalno” jesti. Netko bi do rezultata htio doći za samo nekoliko dana, bez obzira koliko morao vježbati i gladovati, dok ima onih što su skloniji postupnim sustavima. Pokušavajući pomiriti različite zahtjeve i tipove osobnosti, ovdje nudimo tri različita modela smanjenja tjelesne težine. Svaki ima svoje prednosti, ali i pravila ponašanja bez kojih nema rezultata.

VJEŽBAJTE SAMI: Dva kompleta vježbi za mršavljenje

Ovi setovi vježbi idealni su za postupno reguliranje tjelesne težine.                                                                                                                              Prvi je namijenjen početnicima, koji tek ulaze u svijet jogijskih vježbi i sadrži uglavnom jednostavne vježbe (asane) koje će većina prosječnih sljedbenika joge moći izvoditi bez većih teškoća. Obzirom na trajanje od samo pola sata, bit će praktičan zaposlenim ljudima i neće u početku iziskivati velike promjene u dnevnom rasporedu osobnih i poslovnih obveza. No, upravo zbog kratkog trajanja, treba napomenuti da će ove vježbe dati osjetne rezultate jedino ako se vježbaju redovito (SVAKOGA DANA!) ili barem 4-5 puta tjedno. Uz to, potrebno je – ukoliko se teži brzim rezultatima – usvojiti i niz drugih zdravih navika; prije svega na planu prehrane, kretanja, urednog života, redovitog odmora, spavanja itd.
Drugi (duži) set vježbi odgovarat će naprednijim sljedbenicima joge kao i onima koji imaju mogućnosti nešto više vremena dnevno posvetiti vježbanju. I ovaj set idealno bi bilo vježbati redovito svakoga dana, no i ako se upražnjava i svaki drugi dan dat će osjetnih rezultata.


Kliknite ovdje za narudžbu

Narudžba

Napomena:
Ne šaljemo artikle u inozemstvo, jer nismo registrirani za tu vrstu djelatnosti.
Jedina mogućnost zainteresiranima iz inozemstva je da artikle naruče putem nekoga iz Hrvatske.