Naslovna / PRIRODNO DO SAVRŠENOG TENA

PRIRODNO DO SAVRŠENOG TENA

Osobe, muške i ženske podjednako, koje pate zbog lošeg tena i koje su katkada bezuspješno pokušale na desetke „spasonosni tretmana“, teško će prihvatiti jogijsku istinu da je savršeni ten nešto najprirodnije na svakoj osobi, posebno na ženi. Umjesto mnogo teoretiziranja, evo niza praktičnih savjeta za zdrav život i svakodnevno postupanje, koji će vam pomoći da očistite svoje tijelo od otrova i svega onoga što se manifestira nečistim tenom. Jer, kažu jogiji, „prljavština našeg lica nije ništa drugo nego pokušaj tijela da se oslobodi smeća koje je u njemu“.
Treba, naime, prihvatiti jednostavnu fiziološku istinu da se nečistoće u tijelu jednako uklanjaju kroz kožu lica kao i kroz „neke druge otvore na tijelu.

Evo sada nekoliko savjeta drevne jogijske medicine kad je zdrav ten u pitanju:
● Večerajte manje i rano idite na spavanje.
● Svakodnevna šetnja petnaest do trideset minuta, naročito ako imamo prilike šetati uz more, po šumi ili u planini, odnosno bilo gdje na svježem zraku.
● Redovito, umjereno tjelesno vježbanje dovodi u red kompletan naš metabolizam, pa tako i mehanizam čišćenja tijela od otrova što je presudno za zdravi ten.
● Izbjegavajte česte iscrpljujuće i stresne razgovore, odnosno sve ono što je povezano s velikim psihičkim naprezanjem i negativnim emocijama.
● Vaš bi jelovnik trebao sadržavati laganu, toplu i lako probavljivu hranu. Najvažnije je da, posebno uvečer, ne jedete hladnu hranu i ne pijete hladna pića, da izbacite sir, jogurt, crveno meso, čokoladu ili smrznutu hranu.
● Umorno tijelo idealan je „poligon“ za niz problema. Možda ste zapazili da kad ste umorni češće reagirate na stres probavnim smetnjama i kako vam se ten pogoršava.
● Uvečer prije spavanja možete pojesti malu količinu grožđica koje će pomoći jutarnjem pražnjenju crijeva.
● Uravnoteženi emotivni život blagotvorno djeluje na naš duh, a time i na naše kompletno zdravlje, a nečista koža logičan je rezultat svake psihičke neravnoteže u organizmu.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete