Naslovna / ODBACITE STARE STRESOVE…

ODBACITE STARE STRESOVE…

Prema nekim klasicima joge sve ono što psihički teško proživljavamo i što nas muči, materijalizira se u obliku bolesti, bolova ili smetnji negdje na našem tijelu. Po tom učenju sva naša loša iskustva iz prošlosti, svi stresovi što ostavljaju traga, sva razočarenja i frustracije, nakupljaju se u zadnjim ložama nogu. A vježbe kojima istežemo tetive i mišiće zadnjih loža, tvrde drevni jogiji, neutraliziraju ove nakupljene negativne emocije.
Ukoliko ipak niste skloni povjerovati ovoj teoriji, prihvatite današnju vježbu kao izvanrednu za jačanje brojnih mišića, za čisti i lijepi ten, te zai odstranjivanje masnih naslaga s ruku, ramena i nogu.

POČETNI POLOŽAJ: Kleknite (sjedite na pete) s rukama opuštenima u krilu. Noge su skupa, a tijelo uspravno. Načinite  nekoliko dubokih udsaja i izdisaja.

IZVOĐENJE:  Uz udisaj, podignite se na koljena, a ruke ispružite ispred tijela do visine ramena. Malo zadržite dah i kukove lagani potiskujte naprijed.
Uz izdisaj spustite se na ruke (u širini ramena) i ispružite noge, ali tako da nastojite punim stopalima (i petama!) doticati tlo. Glava je podignuta, pogled naprijed. Ostanite u ovom položaju duboko i mirno dišućidok ne osjetite umor u rukama, ramenima ili nogama.
Uz udisaj, ponovo se podignite s rukama ispred tijela u visini ramena, pa se uz izdisaj vratite u početni položaj sjeda na petama. Ponovite 2-3 puta.

DJELOVANJE:  Jačanje mišića nogu, ruku, ramena i vrata, te poboljšanje prohodnosti dišnih puteva i (vidite uvod!) eliminiranje nakupljenih stresova.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete