Naslovna / MUČI LI VAS NISKI TLAK?

MUČI LI VAS NISKI TLAK?

Visoki tlak je podmukli ubojica i sasvim je razumljivo koliko je knjiga posvećeno hipertenziji. Nažalost, niskotlakaši kao da su zaboravljeni; neusporedivo je manje literature o niskom tlaku, manje savjeta o vježbama, olakšavanju tegoba i sl. Iako utješno zvuči konstatacija “S niskim tlakom se živi 100 godina” ona malo pomaže kad vam se vrti ili osjećate druge tegobe smanjenog krvnog pritiska.
Upoznajte vježbu koja ublažava tegobe niskog tlaka. I ne samo to…

POČETNI POLOŽAJ:  Klečeći (sjed na petama). Ruke su opuštene u krilu, desni dlan položen na lijevi. Učiniti najprije nekoliko polaganih i dubokih udisaja, a zatim…

IZVOĐENJE: Ustati, spustiti ruke na pod ispred tijela i ne pomičući nožne prste činiti pokrete kao da hodate u mjestu istežući naizmjenično listove jedne i druge noge nastojeći pri svakom “koraku” petama dotaknuti pod. Pri tom mirno i polagano disati.
Kad vas zabole ruke ili osjetite bilo koji drugi znak neugode, polako se vratite u početni položaj ineko vrijeme se odmorite uz mirno i duboko disanje. Vježbu, ako želite, možete ponoviti još par puta.

DJELOVANJE: Ublažavanje tegoba niskog tlaka, poboljšana cirkulacija prema mozgu i blagotvorno djelovanje na sve funkcije mozga, jačanje mišića ruku i ramena ird.

NAPOMENA:  Izbjegavajte ovu vježbu ako imate visoki tlak.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete