Naslovna / JOGA JE IDEALNA ZA TRUDNICE

JOGA JE IDEALNA ZA TRUDNICE

Za mnoge ljude joga još uvijek ima prizvuk orijentalne fakirske discipline ekstremno kompliciranih vježbi i možda upravo zbog toga većina trudnica niti ne pomišlja na jogu tijekom trudnoće.
Prava istina, potkrijepljena mišljenjem liječnika govori, međutim, nešto posve suprotno.

VJEŽBAJTE, UZ DVA UVJETA…

Jogom se možete baviti do kasne trudnoće. Većina ginekologa slaže se u mišljenju da trudnicu treba tretirati kao ZDRAVU ŽENU i u tom smislu nema velikih ograničenja mogućnosti vježbanja. Uz dva uvjeta: da je trudnoća uredna i redovito praćena. U protivnom, u prvim mjesecima trudnoće postoji opasnost od krvarenja, a u zadnjim od otvaranja.
S druge strane, ginekolozi naglašavaju da je vježbanje tijekom trudnoće vrlo poželjno i bitno za buduću majku, a razloga je više:
● održavanje aktivnima i snažnima mišiće kralješnice koje tijekom zadnjih mjeseci trudnoće, a i kasnije, očekuju posebni napori.
● poboljšavanje kompletne funkcije disanja.
● održavanje općeg zdravstvenog stanja svih organskih sustava i organa.
● aktiviranje i jačanje mišića nogu i kukova, posebno zbog poremećene statike kralješnice izazvane pojačanim opterećenjem.
Preduvjet je ipak – razgovor s liječnikom, ginekologom, obzirom da je bitno odrediti koje vježbe u određenom stadiju trudnoće treba izbjegavati ili forsirati. Ukoliko je taj uvjet zadovoljen, joga vam, uz veliku zdravstvenu korist, može pružiti mnogo ugodnih trenutaka.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete