Naslovna / BUDITE VITKI, ZDRAVI I OTPORNI

BUDITE VITKI, ZDRAVI I OTPORNI

Satistike u Americi pokazuju da su ljudi kojima je tjelesna težina za 15% manja od standardne idealne težine najotporniji na degenerativne bolesti, najzdraviji i najdugovječniji. Time se samo naglašava stara istina da vitka linija nije samo estetska, već prije svega bitna zdravstvena kategorija. U ovim ljetnim mjesecima, mnogi pokušavaju s eliminiranjem onoga što se najviše vidi (!), a to je salo na trbuhu. Treba, naravno,  naglasiti da vježbanje samo po sebi – bez  odgovarajuće promjene režima prehrane – neće dati zadovoljavajuće rezultate.
Znači: vježbajte, ali i pazite što jedete. To je jedini siguran put do vitke linije – i zdravlja!

POČETNI POLOŽAJ: Ležeći na leđima s rukama opuštenima uz tijelo. Načinite nekoliko mirnih udisaja i izdisaja.

IZVOĐENJE:  Udahnite, zadržite dah i istovremeno lagano podignite glavu i gornji dio tijela, te noge. Tuke pri tom klize po natkoljenicama prema koljenima. Pokušajte doći u položaj kao na slici. Zadržite se tako zadržavajući dah nekoliko sekundi, a zatim se uz izdisaj spustite u početni položaj.
S novim pokretom možete početi odmah uz slijedeći udisaj, ali ako ste se umorili ili vam se disanje ubrzalo, pričekajte malo prije slijedećeg  ponavljanja.  Vježbu ponovite onoliko puta koliko možete bez forsiranja.

DJELOVANJE:  Jačanje mišića leđa, nogu i trbuha, poboljšanje probave i cirkulacije u području abdomena, te venske cirkulacije u nogama.

NAPOMENA: Oprezno raditi vježbu ako imate problema sa srcem ili visokim tlakom.

Ako se želite prijaviti na satove joge, ispunite obrazac za prijavu, a ako imate pitanje o jogi ili našem centru, ispunite obrazac za upit. Odgovor ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.
  • Pročitaj uvjete